Nakupovalna košarica je še prazna!

Piercing v popku

1429Piercing v popku je dandanes zelo pogost postopek prebadanja telesa pri ženskah.

Piercing v popku se ponavadi nahaja v popku ali okoli popka. Najpogostejša oblika piercinga v popku je skozi kožo na vrhnji strani popka.

Celjenje piercinga v popku je ponavadi dolgotrajno zaradi različnih motečih dejavnikov, kot so pasovi od hlač, piercing ponesreči zataknemo za majico, ali pa ga ne čistimo ustrezno. Pogosta napaka pa je tudi dotikanje, vrtenje uhana z rokami.

 

 
belly-button-piercing

Če že imate uhan v popku (ali kjer drugje), potem veste kakšen je postopek… V piercing studijih so ponavadi zelo prijazni in pripravljeni odgovoriti na kakršnokoli vprašanje. Neumnih vprašanj ni. Pomagala vam bodo pri izbiri piercinga, ki pa mora biti sterilen.

Močno priporočamo izbiro piercing studia, saj so mojstri prebadanja telesa. Oni vedo, koliko kože morajo prebosti, da se kasneje ne bo tako močno stanjšala.

Pri piercingu v popku se uležemo in dvignemo majico, da pokažemo svoj popek. Priporočljivo je, da nosimo hlače z nizkim pasom zaradi draženja in pa zračno neoprijeto majico (bombažno), da kasnejša sveže preluknjana koža lahko diha.

Piercer bo označil mesto piercinga, ki si ga greš lahko ogledati v ogledalo, da vidiš, če ti mesto piercinga ugaja. Nikar se ne boj povedati, da ti mesto ni všeč, saj ni problema zbrisati pike in narisati nove. Kajti potem, ko bo mesto prebodeno, bo prepozno.

body_piercingPotem si piercer pripravi pripomočke (sterilno iglo, sterilen piercing, rokavice za enkratno uporabo, razkužilo…).

Nadene si rokavice, razkuži kožo (če tega ni storil že pred oznako piercinga), vzame iglo.. Reče ''globok vzdih'' in PIK! Igla je že čez kožo. In to je vsa bolečina, ki nastane in mine v petih sekundah.

Piercer vstavi piercing in odstrani iglo, ta postopek je malo neprijeten, ni pa boleč. Kožo okrog piercinga umije, razkuži in ga pokrije.

Najboljše je, da pred tem kupite v lekarni sterilno fiziološko raztopino. Po možnosti kupite čim manjša pakiranja (če je možno po 5ml ali 10ml), saj je odprta fiziološka raztopina sterilna samo 24 ur. Ne varčujte z denarjem in ne pripravljajte raznih raztopin doma. Če ste odšteli 30€ za piercing, potem dajte še 2,50€ za fiziološko raztopino.

 

 

Kako pa je potem z nego piercinga?

Ne, ne, neee dotikajte se piercinga z rokami. Koža bo razbolela, razdražena in ne rabi še bakterij iz rok. piercing2Uhan v popku si doma po parih urah odkrijte, dobro si umijte roke in na vatirano palčko (palčko za ušesa) kapnite nekaj kapljic fiziološke raztopine.Kožo okoli piercinga nežno očistite z enkratnimi potegi iz rane navzven. Postopek čiščenja ponavljajte približno 3x na dan.

Če se okoli piercinga naredijo krastice nikar paničariti, to je znak celjenja. Takrat je najboljše, da na sterilni zloženček (gazico) polijete fiziološko raztopino in pokrijete piercing. Krastice se bodo napojile in same odpadle.belly-button-rings-iotv9fp7

Piercing lahko tudi pokrijete s sterilno gazico in oblepite z mikroporjem (to je bel lepilni trak, ki se najpogosteje uporablja v zdravstvu). Ne ga prelepiti čez področje uhana, ker mora koža dihati.

Vendar pa pazite na to, da menjate mesta lepljenja zaradi možnosti draženja kože zaradi mikroporja.

Ob znakih vnetja, ki se pojavijo kasneje (bolečina, rdečina, izcedek,…) pa kontaktiraj v piercing studio, kjer ti bodo znali pomagati.

Ko pa je piercing zaceljen si toplo vabljena, da si ogledaš bogato in ugodno ponudbo uhanov za v popek na naši spletni strani.

 

 

 

 

Vir:
slika1: sauceink com
slika2: tombstonestattoogallery com
slika3: beautifulpeoplesclub com
slika4: blogspot com /-Py-F8FlYgUM/
slika5: funkytowntattoo com
Back to Top
Loading...
Loading...
Loading...